ХИТЛЕРОВИ НАУЧНИЦИ

                                         Лов на Хитлерове научнике

Крај Другог светског рата могао је да има сасвим други сценарио, јер су немачки научници израдили 15 прототипова летећих тањира, који су заиста летели. После обелодањивања неких од тајни америчке Централне обавештајне службе о скривању нациста по завршетку Другог светског рада на тлу САД, ништа више није научна фантастика. Чињеница је да су тимови најбољих немачких инжењера и осталих стручњака у време трајања Другог великог рата покушавали да пронађу нове врсте оружја не би ли што лакше и брже покорили свет. Ракете „фау 2“ (В2) најубитачнија су деца тих лабораторија. Оне су Британцима, посебно Лондонцима, загорчале живот. Ко зна како би се ратни вихори обуздали да су и „летећи дискови“ успели да понесу бомбе и изврше инвазију на војске и градове савезника.
Поменути лист наводи да су Немци после рата уништили документе о својим научним активностима. Ипак су 1960. године канадски стручнаци за НЛО успели да реконструишу тањир – летелицу. На њихово запрепашћење, она је радила! Пројекат се звао Шрајвер-Хабермолова шема. Шрајвер је био механичар и пробни пилот, а Хабермол механичар. Обојица су од 1941. до 1943. године живели и радили у Прагу. Главни човек целе научне операције био је СС-овац Ханс Камлер. Постоје сведочанства савезничких затвореника да су видели сребрни „летећи тањир“, који је био широк шест метара. Инжењер на пројекту Јозеф Андеас Еп је потврдио да су израдили 15 прототипова летелице. После рата многи немачки научници су се преселили преко Атлантика и радили на америчком свемирском програму.

Документарни филм JWERoZvYM1w

Ко ће први заробити или отети најбоље немачке научнике. Трка је почела у завршници II. светског рата и трајала после победе у Еуропи, све до Хирошиме и победе над Јапаном. Ово је напета неиспричана прича о посебним групама војника и научника који су по разореној Немачкој трагали за нацистичким научницима и њиховим тајнама…

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s