АБОТ И КОСТЕЛО

Можда не толико познати широј публици данас,  они то јесу били, а ја лично волим да уживам у  бравурама овог комичарског тандема, поготово Лу Костела.

William (Bud) Abbott и Lou Costello су заједно наступали као Абoт и Kостело, амерички комичарски пар који је захваљујући наступима на радио-програмима, филму и телевизији стекао енормну популарност 1940-их година, те постао једна од највећих институција америчке популарне културе средином 20. века.
Они су већ били етаблирани извођачи бурлески када су године 1935. имали први заједнички наступ у једном њујоршком ноћном клубу. Отада су развили заједничке тачке и наступали као комичарски пар у којем је Абот био „озбиљан“, а Костело лакрдијаш. Године 1938. су почели редовне радио-емисије на којима су стекли националну популарност, али и развили свој најпознатији вербални гег зван „Who’s On First“. Две године касније их је ангажирао Холивуд за серију енормно популарних филмских комедија због које ће постати најбоље плаћене звезде 1940-их. Упркос томе, односи двојице комичара су се тада почели хладити, и то највише око расподеле новца. Касније су се помирили, а потом две сезоне су имали и властиту ТВ-серију The Aboot and Costello Show. Њихова је популарност опала средином 1950-их, након чега се Абот повукао из филмске индустрије.

Препорука за филм l6NIVn6_m1c

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s