НАПОЛЕОН КОЦКЕ

НАПОЛЕОН КОЦКЕ

Омањег раста и дебељушкаст, Наполеон је изгледао као особа која ужива у храни, али није било тако. То је за њега било губљење времена. Ипак он је био ратник који је највише волео да време проводи на бојишту.

То је доводило до очаја његовог кувара Анри Оливијеа, који је опет на сваки начин хтео да цару прикаже своје умеће.Међутим након једне свечане вечере Анри је на сто ставио нов колач, који је одушевио Наполеона. На питање како је име колача, кувар је одговорио Наполеонове коцке. Колач сличан данашњим кремпитама.

Оригинални рецепт :

За тесто – 400 грама бутера, 4 чаше брашна и чаша хладне воде, а за крем, пола литра млека, чаша шећера, 2 жуманца, кашика оштрог брашна, 150 грама бутера, штапић ваниле и чаша шећера у праху.

Добро умутити бутер, додати брашно и  чашу хладне воде и замесити тесто, поделити га на 4 дела и оставити у фрижидер на 1 сат, затим тесто развући у коре дебљине пола цм и пећи.Кору по кору премазивати кремом, ређати једну преко друге и до служења држати у фрижидеру.

Крем – размутити кашику брашна са жуманцима и 3 кашике хладног млека, а остатак млека да заври са шећером и ванилом. Када млеко проври умешати размућено брашно, кувати уз мешање 1-2 минута, скинути са ватре.Када се крем охлади додати бутер умућен са шећером у праху, све то још мало мутити и филовати коре.

Уживајте као ЦАР НАПОЛЕОН БОНАПАРТА

 

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s